facebook

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

W Katowicach produkują wino. I to nie patykiem pisane!

JEDZJEDZ.PL @ 20.11.2012
W Katowicach produkują wino. I to nie patykiem pisane!

„Wziąć idealny owoc – najpiękniejszy jaki macie – oberwać jagody, wycisnąć sok, przefermentować, sklarować, poddać dojrzewaniu i zabutelkować – oto cały sekret wytwarzania wina. Najważniejszym dodatkiem jest praca, pasja i duch „siedliska”, w którym owocują winorośle”.

Renesansowo-barokowy przepych w centrum Katowic. Magda Gessler otworzyła nową Kryształową

Jacek Tomaszewski @ 08.11.2012
Renesansowo-barokowy przepych w centrum Katowic. Magda Gessler otworzyła nową Kryształową

Dawna Kryształowa padła trzy lata temu. Wczoraj ponownie otworzyła ją znana celebrytka Magda Gessler. Kawy z gruntem nie dostaniemy, nie będzie też tanio.

Podróże kulinarne: W objęciach Karpat i Dunaju

JEDZJEDZ.PL @ 03.10.2012
Podróże kulinarne: W objęciach Karpat i Dunaju

Rumunia to trudna przeszłość, niezliczona ilość zabytków, zagubionych między pomnikami komunizmu, bogata tradycja regionalna, rzesze roztańczonych i rozśpiewanych Romów oraz legendarne krainy historyczne. A wśród nich ta najsłynniejsza, od której zaczniemy naszą przygodę – która dziś jest naszym celem podróży. Transylwania.

Moda na turystykę kulinarną

JEDZJEDZ.PL @ 27.09.2012
Moda na turystykę kulinarną

Ten szczególny typ podróżowania, którego celem – obok zwiedzania i poznawania kultury danego państwa – jest zgłębianie tajników miejscowej kuchni, ma już ugruntowaną pozycję za granicą. Również w Polsce zdobywa coraz większą popularność, czego dowodem wzrost turystycznych atrakcji związanych z jedzeniem w poszczególnych regionach kraju.